Stora dagen

... Har kommit...

Nu ar det dags for avfard mot ett kallare klimat och en svensk sommar pa ingang. Jag hoppas att det inte blev som last summer da det regnade nastan hela sommaren, jag var ju som sagt inte hemma men anda. Min sommar kommer att bli valdigt konstig. Nar jag har semester har ingen annan semester kul! Och om karin far semester drar hon ivag till hickan direkt. Och johanna kommer att jobba hela sommaren oxa. Sen alla pa jobbet oxa, ingen som jag skulle vilja umgas med har semester nar jag har. Men men, det blir nog sakert bra. Skulle vilja dra ivag till alanya i sommar med men pallar inte aka bara en vecka och det ar svart att fa med sej en kompis i 2 v. Men som sagt, kanske jag aker utomlands i host anda men nog inte turkey. Sa jag hoppas hoppas att det blir av.

Klockan ar 18.18 nu typ och jag drar nog mellan 24-01 till flygplatsen. Sa typ 6-7 timmar kvar innan jag drar harifran. Planet lyfter inte forran 04 men anda. Maste vara dar i god tid och jag ar saa nervös!! Jag tror mitt bagage kommer överstiga 20 kg och det skrammer mej verkligen. Jag haller tummarna for att inget sadant som hande forra gangen hander igen. Det kommer inte bli kul. Samt att denna gang ar jag helt ensam, ingen som man kan prata med om problem uppstar. Men men, jag hoppas att allt ska ga bra och inget ont ska handa.

Jag har packat allting klart nu och har köpt lite snacks pa vagen tillbaka.

Jaa, nu ar jag snart tillbaka i swe..

See ya soon!

29 maj

Kan inte fatta att jag aker imorgon kvall eller snarare 04.00 den 31 maj men anda, det ar som imorgon. Jag vet inte, kanner mej tom och ledsen over att tvingas lamna detta fina underbara familj. Och da menar jag inte sjalva just denna familj utan alla deras slaktingar. De ser mej verkligen som en i familjen och jag kanner mej som en oxa.

Vi ska har film maraton med sagon om ringen nu sista kvallen... kommer bli nice..

Hade tankt skriva varsta langa om mina upplevelser men jag vantar nog tills jag kommer hem och skriver da eller om jag skriver pa arlanda eftersom jag maste vanta 6 h pa flyget om allt gar sin vag.

Pussar och Kramar till alla er hemma sa syns vi den 31 maj :)


2 dagar kvar

Kan ni fatta? Typ inget alls. Kanns helt insane hur snabbt tiden har gatt.

Ialf sa kom vi hem idag efter en 5 dagars tripp till sodra delen av Bangladesh. Manga aker inte dit eftersom det regnar sa mkt och bli oversvamning. Dagen innan vi skulle aka hade 40 byar blivit helt bortspolade. Men vi akte ialf och kom tillbaka helskinnande, dock ngt trott. Jag kanner mej alldeles for seg for att sitta en timma pa bloggen och beskriva det med ord och bilder.

Sa darfor skriver jag kortfattat som tar max 5 min. Vi akte ner den 24 till ett annat stalle som ligger nara Kuakata som var vart mal da. Fadern i familjen hade jobbarender och vi kom dit pa kvallen den 24 och akta vidare pa eftermiddagen den 25. Vi kom dit vid kvallstid och kaka middag gick till stranden en snabbis och sen ta bilen till huset dar vi skulle sova. Den 26 fixade pappan sa vi bytte bostad mot ett hus som lag i prinicip pa stranden, helt galet och det var sa himla skont att sova 2 natter dar. Vi satt pa natten nar det var morkt pa stora stenbalkongen/husentre och horde vagornar brus och vinden tjuta. Magiskt sager jag bara. Se vagorna forsa in mot stranden och se de krossas. Awsome!

Den 26 vid 23-tiden blev det en rejal stor stor storm med blixat och allt vad man kan saga, sporegnade och vara stolar som vi hade dar ute bara flog. Det var skiit kul att se. Vi satt dar ute men stormen var for stor sa vi kunde inte vara dar ute langre tyvarr utan fick ga in och titta. Strommen dock i samband med den och kom tillbaka 20 timmar efter det sa vi var utan strom hela dagen den 27:e. Men nar man har vinden fran havet gor det inget.... annars hade man ju avlidit men.

Vi akte hem efter frukosten vid 10 och kom till dhaka, huvudstaden och var bostad, vid halv 23 snaret. Nu ar klockan 01.20 och jag ar dodstrott sa nu orkar jag inte skriva mer utan halsa alla en,

God Natt! =)

21 maj

Ar det ialf har, klockan narmar sej 01 pa natten och vi ska snart ta och lagga oss. Imorgon aker vi till natore, en by ca 7 h fran dhaka, sa jag kommer inte kunna uppdatera tills vi kommer tillbaka pa sondag.

Nog om detta.

Den 21 ar ett speciellt datum for mej och jag har aldrig gjort ett inlagg om detta eftersom jag anser detta for personligt for att publicera. Jag har en tendens att kanna mej nere denna dag varenda manad av en speciell anledning. Nog tycker manga att jag borde komma over detta men det ar svart. Jag maste ga vidare i livet vilket jag ha gjort men nu efter en tid har jag kommit fram till en grej. Jag kommer aldrig att glomma vad denna dag innebar, denna del av mitt forlutna, mitt bagage, kommer alltid vara i mitt hjarta. Valet jag gjorde angrar jag inte, det jag angrar ar att jag satte mej i positionen att jag tvingades att valja. Valja hur mitt liv skulle bli i framtiden. Det spelar nog ingen roll vad folk an sager, sorgen kommer nog aldrig forsvinna. Hur allting hande, hur jag stod i livet just da blev den avgorande faktorn. Med facit i min hand vet jag att jag agerade ratt, att jag valde att saga nej.

Jag ska inte skriva sa himla mycket mer utan vill bara saga att detta kommer forfolja mej livet ut. Det kommer sitta fast i mitt hjarta for evigt. Jag vet battre nu, jag ska aldrig satta mej i en situation dar jag ska behova ta ett sadant beslut igen, det var det svaraste jag nagonsin gjort. I det ogonblicket kandes det som man var aver nagon, beslutet var mitt att ta men det involverade inte bara mej.

Minnet kommer att leva kvar och jag har mej sjalv att skylla pa. Varfor jag kommer att plagas resten av livet pga ett felaktigt misstag.

Det var inte ditt fel, bara mitt.

Karlek fran hela mitt hjarta, Sara

<3

11 dagar kvar


Svensk delikatess uppskattas!









Park for yngre.. Fina farger dock!:)


Nu ar det familjen igen

Alla slaktingar har akt hem, de sista akte imorse. Troligen ska vi till natore fre-lor vilket kommer blir kul!

Forra natten sov 37 pers har. Vi hade bjudit hela slakten pa middag sa vi var ca 45 som kom men bara 37 som osv aver. Vissa bor har i dhaka, brudparet kom ocksa. jag och prokriti gjorde 4 st kladdkakor och alla bara alskar den. Alla ba: jag vill veta receptet du maste skriva ner det. Visst men grejen ar att dom inte har mattsaken sa jag kan inte skriva dl eller sa. Jag kopte med mej lite grejer till familjen och det var en av grejerna sa det ar mkt enkla. Men jag ska forsoka skriva i koppar eller sa...

Idag ska vi lamna igen ngr filmer pga dalig kvalla plus hackar sen blir ska vi forsoka develop some pictures innan vi drar till natore sa dom kan fa lite bilder. Kostar 50 cent per bild sa sa himla billigt ar det inte, ungefar som swe.

Igar var vi pa en nojespark med ngr av slaktningarna, agt av regeringen. Med det menar jag att den var val inte den basta. Allt agt av regeringen ar inte sa bra. Det var val riktat till yngre barn men det va kul att se den ialf. Vi var bara 7 st, skulle nog varit jobbigt om man hade varit fler.


Detta var ganget, plus mej sjalv da :)

Brollopsdagarna


GALEN. Bilderna tar ar att ladda upp. Kanner mej oerhort irriterad. Jag som had tankt lagga ut ca 10 bilder under dessa dagar. Jag far val beratta lite grann och nar jag kommer hem lagger jag upp bilder. Hmm eller om jag ska forsoka lagg upp pa bilddagboken kanske. Ajja i sant fall lagger jag upp lanken dit.

Den 13:e var vi hos brudgummen pa dagen och matade honom typ, at och hade allmant kul. Det ar en cermoni man ska gora. Man kletar forst pa ngt i hans ansikte sen pa en sjalv. Efter det finns det massvis med mat/sweets som man matar han med. Och sen ska han ge mata mej. Jag var as nervos for alla kollade nar jag gjorde det och det var kanske 45 pers. Sen ba jamen det ar okej. Pa kvallen var det samma rutin fast nu var det sa att bruden hade annordnat lite storre sa det var 250 pers och alla skulle gora det inklusive mej ofcourse. Men samtidigt sa ar jag van att alla stirrar pa mej. Hade en sari i tors och en igar. Gardagens var mkt mkt skonare plus finare. Den vi hade i tors var ratt stel vilket gjorde det svart att ga ordentligt. Jag onskar verkligen att jag kunde lagga in sa ni fick se ialf 2 bilder, en fran 13 en fran 14:e...

Vi fick dock stressa ra mkt. Vi var pa en salong for att gora haret men usch vad fult det blev, svin fult sa jag duscha bort allting. Sen sa var vi 2 h sena sa vi fick skynda oss pa med allt som kan oxa ha varit orsaken att det kandes obekvamt for vi hann inte satta till den ordentligt. Ialf bruden sitter pa en stallen under hela kvallen med tonvis med grejer och maste le, gora cermonin jag prata om. Alla vill ta bilder med henne.

Igar pa morgonen vid 10 var sjalva cermonin dar man skriver under osv. Laser ifran koranen. Da sitter de i olika rum och hor nar gubben laser fran boken. Forst mannen sen kvinnans tur. Det tar ca 1 h per person sa 2 h totalt. Sjalva giftermalscermonin ar hemma hos bruden och ar bara bara for de narmaste.

Men pa kvallen var stora festen. Trots att vi 3 h till godo anda kom vi 30 min forsent. Det tar tid alltsa, att gora allt. Det var beraknat ca 900-1100 personer men pga haftigt regn/ halv storm typ kunde 200 gaster inte komma vilket var ju synd. Sa det blev 700 pers totalt. Jaa, jag var ju lite av en outsider. Skillnaden fran den 13:e var att nu vagade de komma fram och fraga om dom fick ta foto pa mej eller pa dom och mej tillsammans. Forst kommer bruden och ca 2 h efter kommer brudgummen och sitter dar i ca 3 h tillsammans. Tro mej hennes smycken och klader vager sjukt mkt, det ar inte latt att vara brud.
Prokriti, jag samt Priotiden 14:e

Jag och Prokriti. Gick tyvarr inte att lagga den rak, man far val snedda sitt lilla huvve :)

14 maj - ett minne for mej

Trots att vi har fullt upp med brollopet och aallting infor kvallen sa ar detta en sorlig dag for mej.

Jag tanker pa dej idag, jag har din familj i mitt huvud. Spelar ingen roll vad som har hant fore just nu idag, bryr jag mej inte ett skit om det<3





Jag onskar att jag kunde vara dar for dej. Trosta dej. Du har varit med mej hela dagen, varenda timme, varenda minut, varenda sekund. Denna dag ar tillangad for dej och inget annat. Det jag har varit med om far vanta en dag eller tva, det gor ingen skillnad.

11 maj

Kanske ska skriva den 12:e eftersom klockan ar 1 am har i dhaka. Idag har det varit stekande hett, 40 grader och sa sjukt kvavt. Man svettas som en javla gris. Dock ar jag inte den enda som gor det men anda. Jobbigt. Vi kollade pa minst 6 affarer med bara smycken men kopte inga. Har hittat allting till den 14 men har bara halsband kvar till den 13:e. Jobbigt jobbigt, imorgon kommer alla slaktingar till hennes hus, kommer bli saaa mkt folk. Och alla kommer att babbla pa med deras sprak. Jag fattar typ enkla fraser och ord i vissa ord i meningar vilket gor att jag kan klurar ut ungefar vad dom snackar om men ibland wow.. Inte ett ord, vilket egentligen ar ofta sa kanskr borde sta det ist for ibland. Jag forsoker lara mej och kan snart ialf 1-20. De har ju inte som oss ett samband utan alla siffror stavas och uttalas annorlund. Inte som tretton, fjorton, femton osv... That bugs me.

Jag kan dock medge att jag saknar att ha nagon att prata svenska med. Nog for att engelskan inte ar ett problem men anda, idag kande jag sa ialf.

Sa nar jag ha kopt en ny mobil ska jag lagga ut det numret sa far ni garna ringa mej om ni vill :) kostar kanske 1-2 kr per minut..

Har varit lat med fotandet men jag ska forsoka, det ska jag verkligen. Jag har bett prokriti att paminna mej om att alltid ta med kameran vart vi an ska ifall jag vill ta ngt foto.

Fast kanner mej egentligen lite stressad, bara 19 dagar kvar tills jag ska hem. Inte ens 3 veckor kvar innan jag ska hem och jag tror att denna vecka pga brollopet kommer ga snabbt. Slakten kommer imorrn och stannar tills den 17:e sa 5-6 dagar med 30 pers i en 4, jippii!

Den 13 kommer bara 150 gaster till forberedelserna. Den 14:e kommer ca 700 pers till brollopet och efterfesta. Sjukt va? Damn sa mkt folk. Jag lovar ta kort pa mej sa ni far sen hur konstig jag kommer att se ut hahah...

jajja, ska nog ta och chilla nu, se lite indiskt idol eller bara lyssna pa min ipod. Kanner mej faktiskt trott nu.. Somnade klockan 4 forra natten och vakna 9 sa det blev inte sa manga timmar. Sen vilade jag bara ngn timma pa dagen sa det har varit full fart. Vi sag sex and the city och jag kan knappt vanta tills 2:an kommer. 28 maj. Ni maste vanta och se den med mej okej????

Hugs n' Kisses

Sleepnap

Idag var vi pa en marknad som dom kallar det. Jag skulle val saga en mindre galleria, fastan den ar storre kungapassagen. Ialf sa hittade jag antligen efter manga om och man, halsband, armband (fastan jag hatar att anvanda armband) men inga skor. Hitta ett par relativt fina men tydligen skulle klacken vara hogre. Nar man antligen hittar ngt fint i denna stora blandning av hemska skor sa ar klacken for liten for ett brollop. Med halsbandet kommer det ett par ornhangen alltsa som ett set sa haha funderar pa att kanske ta hal. Funderade egentligen pa att gora det innan men prokriti kan gora det at mej. Dock kommer det gora ont som satan plusa att jag ar radd att det kommer bli infekterat. Sa jag ar lite fundersam. Hade ju hal fran alder 8-12 kanske sen orkade jag inte mer plus att det blrv infekterat sa jag sket i det. Men nu hmmm.... jag vet inte.. 

Vi var dar med hennes pojkvann. Ja att ha pojkvan ar som sagt inte som hemma. Det har snart varit tillsammans i 1 ett men smyger med det. Flickan som ska gifta sej hade ett forhallande med hennes blivande man i 7 ar utan att saga till foraldrarna. Ja, det ar konstigt. Som sagt, nar pojken fraga om tjejen vill bli tillsammans tar det mellan 2-5 manader innan hon svarar. Samt att det haller i princip bara handen och inget mer. Kanske efter ar sa kommer forsta kyssen. Dock sa har prokriti och han redan kysst men anda. Det kanns helt insane jamfort med oss. Hennes syrra har haft ett forhallande i ca 3 ar och de sager inget till foraldrarna. De kanske kan ses ngr timmar varje manad eller sa. Naa fattar inte...

Jag skulle lagt in bilder pa henne och hennes pojkvan men eftersom hennes foraldrar kan se tar jag inte den risken. Far val gora det nar jag kommer hem.

Nar vi kom hem vid 4 snaret hade en kompis till deras mamma kopt 3 skjortor at mej plus en t-shirt. Alltsa fin skjortor. Jag kan da saga att inte anvander jag sadant ofta men det ar ju alltid bra om jag sager sa. Idag hade jag faktiskt for forsta gangen min egen star wars t-shirt och en langkjol som jag har fatt av deras mamma. Haha kandes anda konstigt att inte ha byxor pa mej men skont att variera sej samt ha lite av mitt eget som jag ha tagit med mej. Plus en skarf saklart! ;)

OOOCH nu har min mobil borjat krangla IGEN. JAG BLIR GALEN. Den slar av sej sjalv sen pa av sej sjalv. Nar den slas pa behover jag inte skriva in pinkoden som vanligt, och sen dor den igen. Nar jag tar ut batterier och satter tillbaka det slas den pa av sej sjalv. Maste lamna in den pa lagning igen nar jag kommer hem FOR 3:e gangen, lamnade in den bara for ca 1 manad sen om ens det, SUGIGA MOBIL. Maste skaffa en ny !!!

 

Lunch pa KFC, tydligen ett stort amerikans fast food kedja. Det var saa mkt battre an den pa 9th floor. Finns knappt ord hur mkt battre det var. Har smakade det kyckling och inte 10 lager av friterat crispy skit som man avr tvungen att ta sej igenom innan man nadde till sjalva kycklingen. Naa usch och fy pa 9th floor...


Pojken langst ut ar brorsan i familjen, han bredvid ar en kompis. Kvinna langst ut ar mamman och den andra ar hon som gav mej 3 skjorter plus en t-shirt. Alla ar sa himla snalla mot mej, jag far grejer hela tiden. Sjukt snalla! :)

Okeej, nu ska vi vanta pa middag som ar ca 22.30-23.30 , sen blire nog film, sex and the city hoppas jag ;)


9 maj

 Pa vag till fangelset???


Hon var fortfarande ledsen men jag tanker ju"En till erfarenhet?";) Ja , dettta var ju for ca 2 dagars sen men som sagt, det har varit svart att lagga upp bilder. Med ett segt internet och eftersom det bara finns en dator till ca 6 pers sa fortjanar ju alla sin tid och inte bara jag. eller?? hehe..

Ska till marknaden och handla armband, halsband samt skor om jag hittar till brollopet. Gosh, jag kanner mej lite stressad over att det inte ar inhandlat an.

 


Maste allt vara sa komplicerat?

Manga grejer hande just innan jag akte. Eller sanningen kom fram da. Sanningen som sarade mej totalt och lamnade mej helt forvirrad. Jag har nu fatt lite tid att tanka igenom detta. Vad jag ha gjort och vad som gjordes mot mej.

Jag vet att livet ar till for att vara komplicerat.
Men man kan ju alltid hoppas pa en sago med slutet alla levde lyckliga i alla sina dagar. Att leva ska inte vara en dans pa roser. Tyvarr...

Jag fattar bara inte varfor, det gor jag inte.......


6 may

Klockan ar snart 9 och middagen ska serveras om kanske en 1 h eller 1,5 h. Igar kakade vi vid halv tolv typ.

Idag var vi pa ett 9 vaningsshopping mall och kollade pa allt och inget. Kopte nagra filmer samt at konstig fast food mat. Vet inte om jag verkligen gillade det precis.. Vi har sett post grad samt juno idag faktiskt. Sjukt bra filmer. Det var frisse som indroducerade den fortsnamnda till mej och det ska jag val tacka for. IDag letade vi efter skor. Men huvva vilka fula skor det finns har och inte tog jag med mej ngr hogklackade skor alls. Pa brollopet maste man ha hogklackat men det finns som inga fina som jag vill kopa. Visst jag skulle anda aldrig anvanda dom hemma men fortfarande, maste jag ju vilja ha dom. Ialf just nu. Sa kanner press att jag maste kopa ett par innan den 12 och de ar inte lange kvar helt arligt.

Just nu sitter jag och skriver detta pa word. Far val copy in det senare. Strommen har helt gatt och internet funkar inte. Strommen gar fan hela tiden. Sjukt jobbigt.

Lite bilder kommer fran dagens handelse men det blir sa fort internet funkar igen. Det ar 3 dagen internet kranglar. Sjukt irriterande!


Dag 3

Uff jag skrev just varsta langa inlagget men allt forsvann vet inte varfor...

Jajja, idag har vi ialf inte gjort nagot speciellt. Klockan ar 12.42 och klockan 3 nar hennes mamma kommer hem ska vi och kopa sari till brollopet. Eller ialf titta pa tyger. Tydligen tar det mellan 2 - 3 dagar att bestamma allt for man vill hitta de finaste. Vilket jag kan tycka ar ratt drygt eftersom det ar sa varmt. Och vi maste ju hitta 2 st sari.

Eftersom jag tappa lusten nar hela inlagget bara forsvann sa orkar jag inte skriva mer.

Dock ska jag forsoka pa att ladda upp bilder,hoppas hoppas det gar denna gang!

 detta at jag innan flyget till doha skulle ga. Nypressad apelsinjuice

 Prokriti, min van.


dag 2

Jaaa eller kanske dag ett ska man saga. Jag har egentligen sovit hela dagen. Kopte mej en klanning. Dock ingen som man kan bara hemma men en som behovs har.

Jag sov pa formiddagen, sen borjade det regna vilket holl i sig i ca 1 h. Sen gick vi ut da och det var skit harligt vader da. Blasigt och monligt. Jag vet att man inte ska klaga pa varmen men nar man inte far sola och bada pa en strand upplevs varme som lite jobbigt ibland. Hahha anda bra att det ar typ forsta dagen jag ar har och jag klagar. Jajja men jag kommer saker vanja med med varmen.

Jag vill garna lagga ut bilder men det tog men an 10 min och den var halvvags da. Har inte tiden att sitta sa langen och vanta just nu. Klockan ar 16.41 och vi har nyss kakat lunch. De ater middag vid elva tiden. DEt jag kan saga, ah vad jag ha saknat dal. Jag ska lara mej att gora det sa jag kan gora det nar jag kommer hem. Jag har gett alla presenter som jag tog med mej. DE ALSKADE SVENSKT LOSVIKTSGODIA! Sarskilt lillerbrosan. Haha as kul. Det kanns verkligen skont att vara har. Som semester. Jag behover inte tanka pa att jag maste gora vissa besok eller annat. SOm jag har sagt forut till de flesta ska jag vara med i deras familjskusins brollop. Sjalva cermonin tar 3 dagar. Da ska man aven har 3 olika outfits pa sej. Sa imorrn blire nog shopping tills 2 nya sari. Det borjar den 14 maj sa jag ska egga kort da. IAlf sa ar det tradition att brudens familj tar emot moderns sida och brorsan som i det har fallet ar kibria, pappan i familjen, tar emot folket fran faderns sida. Alltsa under 2 hela dagen kommer det vara kanske 30 pers som bor i denna lilla lagenhet. Jag undrar hur det kommer att ga men.. Man kommer aldrig fa en stund ledig. Nar man ar ute blir man ju ut tittad hela tiden och det blir nog massa massaa fragor till mej under dessa 2 dagar.

 Jag ska gora ett nytt forsok imorgon och lagga in bilder. Bara sa ni vet ar det mellan 30-40 grader har. Hugh differents....

So long amigos

Första maj

När alla demonstrerar och visar sin ilska eller mer kanske gör det för dagens skull sitter jag på Park Inn hotell och väntar på bussen som ska ta mej till Arlanda. Klockan 11.05 går flyget till Dhaka. Men först ska jag mellanlanda i Doha. Igår flög jag från Umeå till Arlanda. I alla fall så skulle flyget gå 19.05 men det blev försening efter försening så flyget lyfte till slut 21.20 istället. Kul början känner jag! Läste dock i horoskopet att 1/5 skulle vara min lyckodag så jag hoppas det stämmer så allt går sin väg. Jag somna vid tolv kanske och tog mej upp i morse 07.20. Frukosten var faktiskt riktigt bra. Inte något speciellt men man saknade som inget, allt man behövde fanns. Det var som inte såna dära som har extra extra men varför behöva något sådant?
Nu har jag en halvtimma att dryga ut innan bussen kommer och hämtar mej. Sen på utrikes direkt och checka in. Det kommer bli en lång dag, det känns så redan nu men förhoppningsvis kommer allt att gå bra.
Jag uppdaterar när jag ha kommit fram till dhaka och hunnit komma igen med sömnen lite grann.
Hoppas alla har det bra där hemma :)
KRAM!

RSS 2.0